PEČENE PURANJE KRAČE "Prava srednjeveška pojedina." Čas priprave: 1,5 ure Zahjtevnost: nizka Sestavine: (za 3-4 osebe) 2 puranji krači (80 dag) olivno olje sol poper rožmarin rimijan poper široke rezance za prilogo Priprava: Puranje krače oplahnite in obrišite. Pripravite si preliv iz olivnega olja, rožmarina, timijana, soli in popra ter ga vtrite/premažite po puranjih kračah (zmes vtrite tudi pod kožo). Preostanek preliva polijte po dnu pekača, da se krače ne bodo prijele. Pečite na 180 C pol ure, potem jih obrnite in prilijte deciliter vode. Pečite še na drugi strani naslednje pol ure - med tem pripravite željeno prilogo, jaz sem skuhala testenine, ki sem jih tik pred koncem dodala kračam. Prilila sem še malce olja in s preostalno tekočino testenine dobro premešala. Po potrebi pečite še 20 minut, da se hrustljavo, zlatorjavo zapečejo. Pa dober tek! :)
GOBOVA JUHA z ajdovimi žganci "Odlična domača krepka juhica z ajdovo prilogo." Zahtevnost: nizka Čas priprave: 40 minut Sestavine: (za 4 polne krožnike) Gobova juha: 2 čebuli 2 stroka česna 2 krompirja 500 g poljubnih gob (v tem receptu so uporabljene sveže lisičke) 2 žlici sušenih gob (v tem receptu uporabljeni suhi šampinjoni) 1-1,5 l jušne osnove lovorjev list timijan majaron 3-4 žlice moke smetana in ocvirki po okusu olje Ajdovi žganci: Sama uporabim kar instant mešanico, ki jo pokuhamo v vreli vodi in 1, 2, 3 pa je končano. Priprava: 1. Najprej z vročo vodo prelijemo suhe gobe, da dobimo močno osnovo. Čebulo na drobno sesekljamo in jo prepražimo na vročem olju v večjem loncu. Dodamo še nasekljan česen in popražimo. Izbrane gobice po potrebi očistimo s čopičem (nikar jih ne umivajte!), jih natrgamo/narežemo na manjše koščke in jih dodamo k čebuli. Krompir narežemo na kocke in dodamo v lonec. 2. Popraženo čebulo, česen in gobice pre...
OMAKA IZ JUŠNE ZELENJAVE "Kadar kuhate domačo juho, zelenjave nikar ne zavržite - raje naredite odlično omako." Čas priprave: 20 minut Zahtevnost: nizka Sestavine: (za 4 osebe) domača piščančja/goveja zelenjavna juha (pomembno je, da imamo kuhano zelenjavo) Primer: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/kurja-juhica.html 40 dag purana/piščanca 2 kepi širokih rezancev po osebi 1 dcl smetane za kuhanje sol poper majaron balzamični kis olivno olje šopek peteršilja Priprava: Kuhano zelenjavo iz juhe po potrebi zrežite na majhne koščke in jo spasirajte z malo juhe. Pristavite vrelo vodo s testeninami. Meso solite in poprajte, narežite na trakce, popečite na malce olja in umaknite na toplo. Spasirano zelenjavo zlijte v ponvo ter dodajte 2 zajemalki juhe ter jedilno žlico balzamičnega kisa in pokuhajte. Solite, poprajte ter dodajte majaron. Za konec dodajte še smetano. V omako vmešajte koščke mesa in kuhane rezance ter ponudite. Omako lahko pojeste ...
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment