Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 06. julij 2013

Svinjski trakci z rezanci v voku

SVINJSKI TRAKCI Z REZANCI V VOKU
"Za kuhanje v voku ni potrebno uporabiti le sveže zelenjave - odlično lahko pripravite tudi zamrznjeno."

 Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 20 minut

Sestavine: 
(za 2 osebi)

200 g svinjskih zrezkov
200 g zelenjave (v tem receptu je uporabljena mešana zamrznjena zelenjava)
100 g riževih rezancev
mešanica kitajskih začimb
sambal oelek
4 žlice sojine omake
4 žlice ostrigove omake
4 žlice nevtralnega olja

Priprava:

V (osoljenem) kropu skuhajte zelenjavo (naj bo kuhana "al dente"). V vodi kjer ste kuhali zelenjavo skuhajte še riževe reznace - položite jih v vrelo vodo, jih pokrijte in izklopite plin. Svinjino narežite na tanke trakce in začinite z mešanico kitajskih začimb. Pripravite si vse kar potrebujete in segrejte vok. Na nevtralnem olju prepražite meso, za tem dodajte zelenjavo. Pražite in ves čas mešajte ter prilivajte vodo v kateri ste kuhali zelenjavo in rezance (prilijte največ deciliter). Začinite z omakami in sambal olekom ter primešajte rezance. Vse skupaj dobro premešajte, dolijte še malce sojine omake in postrezite. 
Pa dober tek! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment