Restani krompir

RESTANI/PRAŽENI KROMPIR
"Zvest sopotnik nedeljskega kosila."

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 krompirja
pol čebule
strok česna
slab deciliter juhe
peteršilj
sol
poper
olje/mast/maslo

Priprava:

1 Skuhajte cel neolupljen krompir. Če nima debelega olupka, ga ni potrebno lupiti.

2 Krompir narežite na rezine, čebulo na kolobarje, česen na drobno, peteršilj pa na grobo. 

3 Na žlici maščobe prepražite čebulo, da postekleni in dodajte krompir. Z leseno kuhalnico ga razbijte na manjše koščke in ga skupaj s čebulo na visokem ognju pečite prb. 10 minut, da boste hrustljav.

4 Prilijte zajemalko juhe in jo na visoki temperaturi vmešajte v krompir, da postane sočen. Solite, poprajte in vmešajte peteršilj.


Tale priloga se bo podala mnogim jedem, npr. govedini v korenčkovi omaki - 
recept najdeš tukaj:  http://mojakuharija.blogspot.com/2013/07/govedina-v-korenckovi-omaki.html


Dober tek! :)




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso