Piščanec v curry omaki
PIŠČANEC V CURRY OMAKI
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 35 minut
Sestavine:
(za dve osebi)
20-30 dag piščančjih prsi
400 ml kokosovega mleka
2 čž curryja
2 čž kurkume
4 žlice sojine omaki
2 žlici ribje omake
šopek koriandra ali peteršilja
sol
čili
tabasco
olje (po možnosti sezamovo ali nevtralno)
Priprava:
1 Meso zrežite na majhne kocke in ga dajte v marinado iz sojine omake in čilija. To lahko storite že kaki dan prej, ali pa vsaj slabe pol ure pred pripravo.
2 Meso prepražite na malce olja in ga zalijte s kokosovim mlekom.
3 Dodajte nasekljani peteršilj/koriander, ter začinite s soljo, tabascom(dal po pikantnost in kislino), ribjo omako, curryijem in kurkumo.
4 Pokrito kuhajte približno 20 minut, dokler meso ni kuhano in omaka povezana.
"Vnesite v svoj jedilnik malce orientalskih vonjev in okusov."
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 35 minut
Sestavine:
(za dve osebi)
20-30 dag piščančjih prsi
400 ml kokosovega mleka
2 čž curryja
2 čž kurkume
4 žlice sojine omaki
2 žlici ribje omake
šopek koriandra ali peteršilja
sol
čili
tabasco
olje (po možnosti sezamovo ali nevtralno)
Priprava:
1 Meso zrežite na majhne kocke in ga dajte v marinado iz sojine omake in čilija. To lahko storite že kaki dan prej, ali pa vsaj slabe pol ure pred pripravo.
2 Meso prepražite na malce olja in ga zalijte s kokosovim mlekom.
3 Dodajte nasekljani peteršilj/koriander, ter začinite s soljo, tabascom(dal po pikantnost in kislino), ribjo omako, curryijem in kurkumo.
4 Pokrito kuhajte približno 20 minut, dokler meso ni kuhano in omaka povezana.
Če želite, da bo omaka še bolj rumena, dodajte več kurkume. Ta nima močnega okusa, spusti pa veliko lepe rumene barve. Za prilogo se najbolje poda pusti riž.
Dober tek!
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment