Pikantni piščančji paprikaš

PIKANTNI PIŠČANAČJI PAPRIKAŠ
"Pekoča različica klasične madžarske jedi."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:
(za dve osebi)

30 dag piščančjih prsi
1 vložena pečena paprika
1 manjša čebula
3 žličke rdeče paprike v prahu
1 žlička moke
1 žlička sambal oeleka
2 žlički paradižnikove mezge
sol
poper
lovorjev list
šopek peteršilja
olje

Priprava:

1 Čebulo in pečeno papriko narežite na drobno. Piščančja prsa oplahnite, narežite na kocke, solite in poprajte.

2 Na malce olje prepražite čebulo in jo posipajte z moko. Malce popražite in posipajte še s papriko v prahu. Dodajte pečeno vloženo papriko in piščančje meso ter malce prepražite. Zalijte s toliko vode, da bodo vse sestavine v loncu pokrite.

3 Dodajte lovorjev list, majaron, sol, poper, sambal oelek, paradižnikovo mezgo in peteršilj. Pokrijte in kuhajte slabe pol urce - dokler meso ni končano.

4 Na koncu po okusu dodajte malce smetane in postrezite s prilogo.


K paprikašu se odlično poda pire krompir, široki rezanci, krohovi cmoki in še in še...
Dober tek!


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso