Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 23. julij 2013

Omaka iz školjk in rakovih repkov

OMAKA IZ ŠKOLJK IN RAKOVIH REPKOV
"Odlična morska poslastica, za katero ne potrebujete veliko časa."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 15-20 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 pesti (olupljenih, zamrznjenih/svežih) školjk
2 pesti (zamrznjenih/svežih) rakovih repkov
strok česna
5 oliv
vložena pečena paprika
inčun
čili
žlica kaper
provansalske začimbe
šopek peteršilja/drobnjaka
sol
olivno olje

Priprava:


1 V vreli, osoljeni vodi zakuhajte testenine. (Lahko pripravite tudi riž, kus kus, kašo...) 

2 Med tem, ko se kuhajo testenine pripravite omako. Na olivnem olju prepražite na drobno narezan česen, olive, kapre, papriko in inčune.

3 Ko zadiši, dodajte školjke in rakove repke, začinite in kuhajte na majhnem ognju. Če uporabljate zamrznjene morske sadeže, jih ni potrebno predhodno taliti ampak dodajte kar zamrznjene - spustili bodo nekaj vode, ki bo omaki dala odličen morski okus. Če je omaka presuha dolijte malce vode. 

Ko so testenine kuhane, jih prelijte z omako in ponudite.
Dober tek! :)





Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment