Omaka iz školjk in rakovih repkov

OMAKA IZ ŠKOLJK IN RAKOVIH REPKOV
"Odlična morska poslastica, za katero ne potrebujete veliko časa."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 15-20 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 pesti (olupljenih, zamrznjenih/svežih) školjk
2 pesti (zamrznjenih/svežih) rakovih repkov
strok česna
5 oliv
vložena pečena paprika
inčun
čili
žlica kaper
provansalske začimbe
šopek peteršilja/drobnjaka
sol
olivno olje

Priprava:


1 V vreli, osoljeni vodi zakuhajte testenine. (Lahko pripravite tudi riž, kus kus, kašo...) 

2 Med tem, ko se kuhajo testenine pripravite omako. Na olivnem olju prepražite na drobno narezan česen, olive, kapre, papriko in inčune.

3 Ko zadiši, dodajte školjke in rakove repke, začinite in kuhajte na majhnem ognju. Če uporabljate zamrznjene morske sadeže, jih ni potrebno predhodno taliti ampak dodajte kar zamrznjene - spustili bodo nekaj vode, ki bo omaki dala odličen morski okus. Če je omaka presuha dolijte malce vode. 

Ko so testenine kuhane, jih prelijte z omako in ponudite.
Dober tek! :)





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso