Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 27. julij 2013

Mesna krompirjeva musaka

MESNA KROMPIRJEVA MUSAKA
"Tale jed bo všeč vsem članom družine. Da bo jed bolj zdrava, ne pozabite dodati veliko skledo solate."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 1 ura

Sestavine:
(za 2-3 osebe)

4 srednje veliki krompirji
200 g mlete govedine
2 jajci
2 žlici kisle smetane
1 deciliter juhe
pest naribanega sira
rožmarin
sol
poper
olivno olje

Priprava:

1 Krompir narežite na slab centimeter debele rezine. V vreli soljeni vodi jih kuhajte "do tri četrt" - približno 8 minut.  Meso začinite z rožmarinom, soljo in poprom (lahko dodate še ingver, česen, baziliko...) in ga popečite na malce olivnega olja.

2 Na dno pekača položite rezine krompirja, nanje nadevajte mleto meso, ponovite in zaključite s plastjo krompirja.

3 Pripravite si zmes iz jajc, smetane in juhe in prelijte po zloženki. Potresite še sir in pečite na 200C približno 20 minut. 

Zraven ponudite svežo solato.
Dober tek!



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment