Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 16. julij 2013

Govedina v korenčkovi omaki

GOVEDINA V KORENČKOVI OMAKI
"Malce slajša omaka, ki odlično popestri klasično nedeljsko kosilo z govedino."

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 1 - 1,5 h

Sestavine:
(za 2 osebi)

30 dag mladega govejega stegna

marinada:
2 stroka česna
košček zelene
poper
olje

omaka:
1 surov korenček
1 kuhan korenček
košček surove zelene
košček kuhane zelene
pol surove čebule
pol kuhane čebule
1 zelo majhen kuhan krompir
4 dcl juhe
peteršilj
lovorjev list
majaron
poper

Priprava: 

1 Zrezke po potrebi stolčite. Kakšen dan ali dva prej pripravite marinado: nasekljajte česen in zeleno ter ju zmešajte z oljem in poprem ter s pripravljeno zmesjo dobro natrite meso in ga shranite v hladilniku.

2 V ponev vlijte malce olja ter meso popečite na obeh straneh na visokem ognju (vsak stran 2 minuti) ter ju shranite na toplo.  

3 Drobno (res drobno!) nasekljen korenček, zeleno in čebulo prepražite na malce ognja in dodajte juho v kateri zelenjavo dobro pokuhajte. Dodajte meso, lovorjev list in majaron, pokrijte in kuhajte vsaj 45 minut, da se govedina zmehča, zelenjava pa razkuha.

4 Kuhano zelenjavo lahko poberete iz nedeljske juhice ali jo skuhate posebej (vode od kuhane zelenjave nikar ne zavrzite, saj je to odlična osnova za omake ali močnejše juhice). Ko je govedina v omaki že skoraj končana pretlačite kuhano zelenjavo in jo vmešajte k mesu. Malce pokuhajte, poprajte in potresite s peteršiljem. 

Zraven se odlično poda domač pražen krompir. 
Dober tek! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment