Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 30. junij 2013

Testenine, stročji fižol in grahec s puranjimi trakci

TESTENINE, STROČJI FIŽOL IN GRAHEC 
S PURANJIMI TRAKCI
"Polovico testenin zamenjajte z zelenjavo - tako bo vaš obrok lahek in poln vitaminov."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: pol ure

Sestavine:
(za 2 osebi)

80 g testenin
2 pesti stročjega fižola
pest graška
sol
poper
olivno olje

30 dag puranjih zrezkov
1 žlička gorčice
1 žlička sojine omake
1 žlička olivnega olja
1 žlička vode
sol
čili v prahu


Priprava:

Pred pripravo očistite stročji fižol: na obeh straneh odrežite konce in odstranite nitko vzdolž fižola. Zavrite osoljeno vodo in dajte kuhat stročji fižol in grašek. Med tem si pripravite zrezke: narežite jih na za prst debele trakce in dobro premažite z marinado, ki jo zmešajte iz gorčice, sojine omake, vode, soli, čilija in olivnega olja. Po prb. desetih minatuh fižolu in grašku dodajte še testenine (zelenjavo in testenine lahko skuhate kar v isti ponvi). Med tem spečite puranje trakce: (žar) ponev segrejte in trakce popečite na visoki vročini (po potrebi dodajte malce olja). Poskusite jih popečti tako, da se bo marinada popekla, kar bo trakcem dalo lepo zlato-rjavo barvo in intenzivni okus. Zelenjavo in testenine odcedite in začinite s soljo, poprom in nekaj kapljicami olivnega olja. Natrebite še skledo solate in ponudite. Pa dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment