Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 04. junij 2013

Rižota s špinačo in kozicami

RIŽOTA S ŠPINAČO IN KOZICAMI
"Bogata jed, ki jo je vredno poskusiti."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 3/4 ure

Sestavine:

skodelica riža
2x toliko juhe kot imamo riža
čebula
2 stroka česna
4 pesti sveže špinače
2 pesti (zamrznjenih) kozic
nekaj koščkov gorgonzole
pol dcl smetane za kuhanje
čili
ingver (lahko v prahu sli svež)
sol
poper
olivno olje

Priprava:
Na malce olja prepražite na kolobarčke narezano čebulo, drobno nasekljan česen, čili in ingver (če imate svežega). Riž splahnite pod vodo in ga dodajte čebuli ter ga za nekaj minut popražite. Dolijte toplo juho in kuhajte približno dvajset minut (po potrebi dolivajte z dodatno količino vode ali juhe). Med tem v kropu skuhajte špinačo, počakajte, da se nekoliko ohladi in jo narežite na manjše koščke. Ko je riž že skoraj kuhan, dodajte kozice (ni jih potrebno odtaljevati), pokuhajte par minut in dodajte še špinačo. Po okusu še malce posolite. Narežite gorgonzolo in jo vmešajte v vročo rižoto, da se stopi. Prilijte še malce smetane in po želji potresite s peteršiljem. Pa dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment