Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 05. junij 2013

Špinačna musaka

ŠPINAČNA MUSAKA
"Take in podobne zloženke so na domači mizi vedno močno zaželene. :)"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 45 minut

Sestavine:
(za 2-3 osebe)

4-5 krompirjev
4-5 pesti sveže špinače
2 žlici skute
2 žlici kisle smetane
pol decilitra mleka
1 jajce
2 pesti sira
nekja koščkov gorgonzole
sol
poper
česen (lahko v prahu)
timijan
rožmarin

Priprava:

Krompir narežite na tanke rezine in ga za kratek čas pokuhajte. Skuhajte še špinačo in pripravite preliv iz skute, kisle smetane, mleka, jajčke, soli, popra, česna in drugih začimb. V ognjevarno posodo položite plast krompirja, nanj položite plast špinače, ponovite in musako končajte s krompirjem. Vse skupaj prelijte s pripravljenim prelivom in potresite s sirom ter po okusu dodajte še nekaj koščkov gorgonzole. Vtaknite v pečico na 180 C za približno pol ure. Zraven ponudite zeleno solato. Pa dober tek! :)


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment