Špinača z jajčko in parmezanom

ŠPINAČA Z JAJČKO IN PARMEZANOM
"Ste za nekaj preprostega in lahkega?"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 15-20 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

350 g špinače (kuahala sem z zamrznjeno)
1,5 dcl mleka
2 jajci
pest naribanega parmezana
strok česna 
sol
poper
muškatni orešček
olivno olje

Priprava:

Zamrznjeno špinačo počasi raztopite v mleku (v špinačo dodajte tudi cel strok česna, ki ga ob koncu odstranite). Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Če imate svežo špinačo jo skuhajte, spasirajte in razredčite z mlekom.

Na malce olivnega olja v dobro segreti ponvi spečite jajci. Če želite, da se rumenjak nekoliko strdi, jajce prosti koncu za minuto pokrijte s alufolijo. Začinite (s soljo, poprom, baziliko) po lastnem okusu.

Potresite z ribanim parmezanom in postrezite. Pa dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso