Piščanec v eksotični omaki

PIŠČANEC V EKSOTIČNI OMAKI
"Kokosovo mleko dela čudeže!"

Nasvet za shopping:
Pri nas je kokosovo mleko zelo drago - 400 ml stane tudi 3, 4 ali 5 evrov. Veliko ceneje ga dobite v Seiersbergu, kjer enako količino dobite tudi pod evro. Tudi ostale eksotične zadeve so tam bistveno cenejše pa še mnogo večja izbira je. Te sestavine kupujem ponavadi v Merkuru, kjer za "novo kolekcijo eksotike" zapravim dobrih 5 evrov.

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 1 h

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 piščančji bedrci, 2 perutnički
manjša čebula
strok česna
čili
3 dcl čiste juhe
1,5 dcl kokosovega mleka
pol žlice moke
 
sol
poper
kurkuma
mešanica kitajskih začimb
1 žlica sojine omake
ingver (sveži ali v prahu)
majaron
olivno olje

Priprava:
Meso solite in poprajte, na hitro ga popečite na žlici olivnega olja ter spravite na toplo. Prilijte še malce olivnega olja in prepražite čebulo in česen, rahlo ju zalivajte z vodo, da se nekoliko razkuhata. Dodajte čili in meso ter prilijte juho. Začinite s kurkumu (dala bo čudovito rumeno barvo), mešanico kitajskih začimb, sojino omako, ingver ter majaronem. Pokrijte in na šibkem ognju kuhajte kake pol urce. Ko je meso dobro kuhano dodajte kokosovo mleko. V manjšo posodo vlijte malce pripravljene omake in z vilico dobro vmešajte moko ter dodajte ostali omaki. Pokuhajte še dobrih 5 minut, da se zgosti in postrezite. Za prilogo sem skuhala riž z graškom, odlično pa se podajo tudi testenine, krompir ali bel kruh. Pa dober tek! :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso