Piščanec in bučka na žaru

PIŠČANEC IN BUČKA NA ŽARU
"Poletni piknik iz domače kuhinje - v lahki varijanti."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

manjša piščančja prsa (2 fileja)
bučka
sol
poper
provansalska zelišča
česen v prahu

100 g riževih rezancev
sojina omaka
mešanica kitajskih začimb
tabasco

Priprava:


Prsa splahnite in osušite. Narežite na štiri fileje in začinite s soljo poprom in provansalskimi začimbami. Bučko narežite na dolge rezine in začinite. Solite šele tik pred pripravo, sicer živila spustijo vodo. Segrejte (žar) ponev in dodajte malce olivnega olja. Ko je ponev vroča, popečite meso iz obeh strani (vsaka stran prb. 4 minute). Med tem segrejte vodo in jo prelijte po riževih rezancih. Ko je meso pečeno, na žar vrzite še bučko in jih z obeh strani v par minut na visokem ognju hrustljavo popečite. Rezancem po petih minutah odlijte vodo in jih na hitro popečite v ponvi, kjer sta se pekla tudi meso in bučke. Dodajte žlico sojine omake, malce kitajskih začimb in nekaj kapljic tabasca. Pa tober tek! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso