Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 06. junij 2013

Pečena skuša in orada z rezanci in stročjim fižolom

PEČENA SKUŠA IN ORADA Z REZANCI IN STROČJIM FIŽOLOM
"Lahko ribje kosilo."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 2-3 osebe)

1 orada

1 skuša
sol
olivno olje

široki rezanci
4 pesti stročjega fižola
1 inčun

2 žlici smetane (kisle ali za kuhanje)
čili
strok česna
bazilika

Priprava:

V trgovini prosite prodajalko, da vam ribe očisti ali jih očistite sami. Ribe naoljite z olivnim oljem in jih malce posolite. Dajte jih v ogreto pečico (180  C). Med tem v kropu skuhajte rezance in stročji fižol (lahko ju skuhate kar v istem loncu). V majhni kozici na olivnem olju prepražite cel česen (na koncu ga odstranite), čili in inčune ter dolijte smetano, ki ste jo razredčili s pol decilitra vode. Omako začinite z baziliko in jo prelijte po kuhanih testeninah in stročjem fižolu. Ribe bodo v tem času že pečene. Pa dober tek! :)

Če nimate inčunov, omako le posolite z morsko soljo.


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment