Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 27. junij 2013

Paprika in z rakci in kuskusom

PAPRIKA IN RAKCI S KUSKUSOM
 "Temu bi lahko rekli "srečno kosilo". :) "

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

100 g kuskusa
1 dcl vode

200 g rakovih repkov
1 sveža paprika
1 pečena vložena paprika
pest stročjega fižola
2 mladi čebuli
olje (sezamovo, sončnično, olivno...)

začimbe po okusu
po domače (sol, poper, peteršilj ali drobnjak iz domačega vrta...)
provansalsko (sol, poper, provansaske začimbe, olivno olje, limona...)
kitajsko (mešanica kitajskih začimb, sojina omaka, limona...)

Priprava: 
Zavrite 1 dcl soljene vode in ji dodajte kuskus, ugasnite ogenj ter pokrijte ponev. V vrelem osoljenem kropu za 5 minut blanširajte stročji fižol, ki ste mu odrezali konce (po možnosti ga narežite na manjše koščke). Narežite mlado čebulo in papriko, rakce po potrebi odmrznite. V ponvi segrejte malce olje in preražite svežo papriko in mlado čebulo (če želite da bo hrustljavo, pečite na velikem ognju).
Dodajte še rakce in stročji fižol, kmalu po tem še vloženo papriko. Začinite po okusu - v vsakem primeru pa se k tej jedi odlično poda malce limoninega soka, ki ga dodajte tik pred koncem. Nadevajte kuskus in preko potresite zelenjavo z rakci - lahko pa vse skupaj enostavno premešate in dobili boste čudovito pisano poletno kosilo. Pa dober tek! :)

Zelenjavo z rakci lahko namesto v ponvi, odlično pripravite v tudi v voku! 


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment