Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 20. junij 2013

Panga na žaru z začinjeno zelenjavo

PANGA NA ŽARU Z ZAČINJENO ZELENJAVO
"Pečena riba in obilo zelenjave - odlična izbira v vročih poletnih dneh."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 fileja pange (po 150 g)
2 krompira
korenček
sol
poper
rožmarin
česen v prahu
ingver v prahu
peteršilj
čili
ribja omaka
sok polovice limone
olivno olje

solata
pol paprike
olivno olje
sok polovice limone
sol
poper

Priprava:

V loncu zavrijte osoljeno vodo. Krompir in korenje narežite, položite na cedilo in ju skuhajte na pari. Ko je zelenjava kuhana, si pripravite ribo. Malce jo zarežite in dobro premažite z mešanico soli, popra, česna in ingverja v prahu, rožmarina in olivnega olja. Segrejte žar ponev in ribo na hitro popečite z obeh strani (vsaka stran 2-3 minute). Ko je riba skoraj končana, nanjo iztisnite polovico limone - tako bo riba zares sveža. Ribo umaknemo in v ponvi na hitro prepražimo še zelenjavo. Začinimo jo z ribjo omako, rožmarinom, peteršiljem in čilijem. Če želite, lahko pripravite še solato, da bo obrok res poln zdravja! Očistite in natrebite solato ter na majhne koščke narežite svežo papriko. Pripravite preliv iz olivnega olja in limoninega soka (razmerje 3:1), soli in popra. Preliv polijte po solati in ponudite. Pa dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment