Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 14. maj 2013

Zavitki s pršutum, špinačne ruladice in krompir s stročjim fižolom na pari

Meni:
ZAVITKI S PRŠUTOM, ŠPINAČNE RULADICE IN KROMPIR S STROČJIM FIŽOLOM NA PARI

Kako pripraviti "šmensi" kosilo iz preprostih sestavin v relativno kratkem času? Tukaj vam ponujam idejo za jedilnik: hladna predjed in glavna jed s prilogo. Uporabila sem sezonsko zelenjavo, puranje meso, pršut, olive in še kaj bi se našlo...

Hladna predjed
Zavitki s pršutom

Pripravimo si špinačno maso. Skuhajte špinačo, dodajte česen, muškatni oreh, sol in poper ter primešajte skuto. Razporedite rezine pršuta, nanjo položite rezino sira, malce špinačne mase in zavijte. Na zobotrebec nabodite olivo in ga zapičite v ruladico. Ponudite v romantični družbi ob kozarcu dobrega vina. ;)




Glavna jed
Špinačne ruladice

Za tole jed potrebujemo maso, ki smo jo pripravili že za predjed, potrebujemo pa še puranje zrezke (po potrebi jih stolčite, da bodo tanki) malce začimb in gostilo za omako. Zrezke začinite s soljo in poprom, nadevajte z maso in zvijte (da bodo obdržali obliko si pomagajte z zobotrebci). Tako pripravljene ruladice v ponvi dobro popečite z vseh strani in zalijte za 2-3 dcl čiste juhe/jušne osnove. Pokrijte in kuhajte približno 20 minut. Nato ruladice odstranite in pripravite omako: malce še jo začinite in dodajte gostilo (škrob, moka smetana). Ne pozabite odstaniti zobotrebcev, kot sem to storila jaz, :D





Priloga
Krompir in stročji fižol na pari

Med tem, ko pripravljate ruladice v loncu segrejte vodo, da zavre. Vodo posolite, v posodo nataknite cedilo in vanjo zložite zelenjavo. Pokrijte, zmanjšajte ogenj in kuhajte, dokler se zelenjava ne zmehča (ne odpirajte prepogosto, da para ne bo preveč uhajala). Malce še začinite in ponudite k ruladicam.



Pa dober tek! :) 



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment