Pikantne piščančje bedrce
PIKANTNE PIŠČANČJE BEDERCE
Čas priprave: 1h 30 minut
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 2 do 3 osebe)
6 piščančjih bederc
olivno olje
1 posušen čili
sol
1 čž gorčice
rožmarin
timijan
česen
sezam
Priprava:
Priprava bedrc je sicer zelo preprosta stvar, vendar je največja umetnost prav v marinadi. Za to pikantno različico zmešajte olivno olje s soljo, čilijem, česnom, rožmarinom, timijanom, sezamom in gorčico, ter bedrce dobro natrite - v pečico lahko gredo takoj, lahko pa jih spravite tudi v hladilnik, da se malce "navlečejo" in kosilo bo še okusnejše. Položite jih v pečico, segreto na 180 C. Po pol ure perutničke obrnite in jih pečite še naslednje pol ure. Zadnjih petnajst minut temperaturo povečajte na 220 C, da se skorjica zlato zapeče.
Za prilogo sem skuhala krompir, ki sem ga dodala, ko sem prvič obrnila bedrce. Tako se je zlato zapekel in se navlekel pekočih sokov, ki jih je spustilo meso. Zraven paše tudi sveža solata iz paradižnika in paprike, ki malce omili pikanten čili, ki ga boste okusili predvsem v krompirju. Pa dober tek! :)
"Za pogumne ;)"
Čas priprave: 1h 30 minut
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 2 do 3 osebe)
6 piščančjih bederc
olivno olje
1 posušen čili
sol
1 čž gorčice
rožmarin
timijan
česen
sezam
Priprava:
Priprava bedrc je sicer zelo preprosta stvar, vendar je največja umetnost prav v marinadi. Za to pikantno različico zmešajte olivno olje s soljo, čilijem, česnom, rožmarinom, timijanom, sezamom in gorčico, ter bedrce dobro natrite - v pečico lahko gredo takoj, lahko pa jih spravite tudi v hladilnik, da se malce "navlečejo" in kosilo bo še okusnejše. Položite jih v pečico, segreto na 180 C. Po pol ure perutničke obrnite in jih pečite še naslednje pol ure. Zadnjih petnajst minut temperaturo povečajte na 220 C, da se skorjica zlato zapeče.
Za prilogo sem skuhala krompir, ki sem ga dodala, ko sem prvič obrnila bedrce. Tako se je zlato zapekel in se navlekel pekočih sokov, ki jih je spustilo meso. Zraven paše tudi sveža solata iz paradižnika in paprike, ki malce omili pikanten čili, ki ga boste okusili predvsem v krompirju. Pa dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment