Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 12. maj 2013

Goveji trakci po mehiško

GOVEJI TRAKCI PO MEHIŠKO
"Se vam zalušta mehiška hrana?
Tole je hitra, zdrava in nizkokalirčna ideja za odlično kosilo!"
Čas priprave: pol ure

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

35 dag govejega mesa
2 mladi čebuli
česen 
paprika
stročji fižol
fižol in koruza iz pločevinke
čili
sol

+ želena priloga (v tem receptu je to kuskus)

Priprava:

Govedino zrežite na tanke takce in jo prepražite na malce olje. Dodajte česen da zadiši, mlado čebulo, papriko ter stročji fižol. Kuhajte dobrih 15 minut, dodajte še fižol in koruzo iz pločevinke in kuhajte, da se pogrejeta. Med tem pripravite tudi prilogo, npr. kuskus, ki ga prelijete z 1,5 kratno količino vrele juhe/osoljene vode, pokrijete in počakate, da kuskus popije vso vodo in se omehča. Pa dober tek! :)






 

2 komentarja:

  1. Kaj pa sol in začimbe? Vseskupaj traja malce dlje, če ne fižol ni jedljiv.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala za komentar. Sol je v receptu, popra ni, ker sem namesto njega uporabila čili. Tale stročji fižol je tanek in zamrznjen, zato je v nekaj minutah kuhan. Ta recept res ni zelo bogat z začimbami, vendar je bilo prav tako zelo okusno. Vi pa dodajte kaj svojega in javite, kakšen je bil rezultat. :)

    OdgovoriIzbriši

Komentar/Comment