File orade s pečenimi šparglji

FILE ORADE S PEČENIMI ŠPARGLJI
"Lahko spomladansko kosilo..."

Čas priprave: 30 minut

Zahtevnost: nizka/srednja

Sestavine:
(za 2 osebi)

0,5 kg orade
pest špargljev
nekaj češnjevih paradižnikov

Marinada: 
olivno olje
čili
bazilika 
rožmarin
sol
poper

Priprava: 

V trgovini prosite, da vam ribo očistijo in če se le da, tudi sfiletirajo. Če vam je ne bodo sfiletirali to storite tako, da ribo ob kosti prerežete, kost odstranite in ribo od strani zarežete tako, da jo razdelite na fileje. 
Za priravo te jedi si najprej pripravimo marinado: v posodico vlijte malce olivnega olja, nasekljajte nekaj listov bazilike in rožmarin, solite, poprajte in po okusu dodajte še malce čilija. Šparglje skuhajte v osoljenem kropu, da se zmeščajo, nato jih natrite s pripravljeno marinado, nekaj pa si je prihranite za kasneje. Segrejte ponev  in pečite šparglje na srednje velikem ognju. Hkrati pripravite še žar ponvo, ter na preostanku marinade popečite ribe - najprej na strani s kožo, potem obrnite. Zraven se odlično poda motovilec in kozarec belega vina. Pa dober tek! :)





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso