File orade s pečenimi šparglji
FILE ORADE S PEČENIMI ŠPARGLJI
Čas priprave: 30 minut
Zahtevnost: nizka/srednja
Sestavine:
(za 2 osebi)
0,5 kg orade
pest špargljev
nekaj češnjevih paradižnikov
Marinada:
olivno olje
čili
bazilika
rožmarin
sol
poper
Priprava:
"Lahko spomladansko kosilo..."
Čas priprave: 30 minut
Zahtevnost: nizka/srednja
Sestavine:
(za 2 osebi)
0,5 kg orade
pest špargljev
nekaj češnjevih paradižnikov
Marinada:
olivno olje
čili
bazilika
rožmarin
sol
poper
Priprava:
V trgovini prosite, da vam ribo očistijo in če se le da, tudi sfiletirajo. Če vam je ne bodo sfiletirali to storite tako, da ribo ob kosti prerežete, kost odstranite in ribo od strani zarežete tako, da jo razdelite na fileje.
Za priravo te jedi si najprej pripravimo marinado: v posodico vlijte malce olivnega olja, nasekljajte nekaj listov bazilike in rožmarin, solite, poprajte in po okusu dodajte še malce čilija. Šparglje skuhajte v osoljenem kropu, da se zmeščajo, nato jih natrite s pripravljeno marinado, nekaj pa si je prihranite za kasneje. Segrejte ponev in pečite šparglje na srednje velikem ognju. Hkrati pripravite še žar ponvo, ter na preostanku marinade popečite ribe - najprej na strani s kožo, potem obrnite. Zraven se odlično poda motovilec in kozarec belega vina. Pa dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment