Družinsko kosilo - ribji menu

DRUŽINSKO KOSILO - RIBJI MENU

Tole lahko pripravite, ko na kosilo povabite starše...



Tale menu je kar obsežen, vendar je priprava teh jedi zelo preprosta in jo lahko pripavite tudi, če ste v kuhinji še začetniki. Obiski bodo vsekakor navdušeni, pri nas so ostale le prazne posode in zadovoljni želodčki... :)
V nadaljevanju vas čakajo tudi recepti in nekaj fotk.

Kot glavno jed sva s fantom pripravila 2 oradi, file morskega psa in lignje na žaru. Pripravila sva tržaško omako (olivno olje, česen in peteršilj) ter jo premazala po ribi, ki sva jo po koži malce zarezala. Pekla sva pol ure, na 180 C. Lignje sva prav tako popekla s tržaško omako na žar ponvi.





Pripravila sva tudi dve odlični prilogi, ki sta poželi zelo veliko pohval, zato vam toplo priporočam, da jih kdaj pripravite:
 
Široki rezanci z omako iz kozic

V osoljen krop stresite široke rezance. Najprej segrejte olivno olje, na katerem prepražite odmrznjene ali sveže rakove repke, nekaj kaper, oliv, česen, peteršilj, čili ter ščepec provansalskih začimb. Sestavine dobro popražite - v kuhinji bo božansko zadišalo... dodajte še smetano in pokuhajte minuto ali dve. Odcedite in premešajte.


Krompir s tartufato

Tale priloga je veliko preprostejša od prejšnje: olupite krompir in ga skuhajte v osoljeni vodi "na zob" ali "al dente". Stresite ga v posodo in dajte v pečico, hkrati z ribami. Na koncu malce posolite in dodajte nekaj žlič tartufate...


Seveda pa ne sme manjkati niti solata, ki je narejena iz 2 naribanih kumaric, 
paradižnika, soli, bučnega olja, popra in kisa.  Tale solata je zelo osvežilna in se odlično poda k ribi.


Zraven smo popili kozarec traminca...

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso