Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 19. maj 2013

Omaka bolognese a la Nikita :)

OMAKA BOLOGNESE A LA NIKITA :)
"Zanimiva različica klasične omake bolognese."

Čas priprave: 45 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 3 osebe)

30 dag mletega mea
1 čebula
1 paradižnikova mezga
mešana mediteranska zelenjava (olive, koruza, grašek...)
košček ingverja
čili
česen
sol
bazilika 
origano

Priprava:

Na mlace olja prepražite nasekljano čebulo. Meso začinite s soljo in poprom ter ga na čebuli dobro prepražite (s kuhalnico razbijajte meso, da dobite majhne kroglice). Popražite še ingver, česen in čili ter zalijte s paradižnikovo mezgo. Začinite z baziliko, origanom in soljo. Pokrijte in na šibkem ognju kuhajte dobre pol ure (gotovo bo že po 20 minutah, vendar dalj se kuha, bolje bo). 
Zakuhajte testenine, najbolje se bodo podali špageti. Na koncu dodajte še mešano zelenjavo (če je konzervirana, sicer jo dodajte že na začetku). Po okusu potresite še s parmezanom, pa dober tek! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment