Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 11. april 2013

Svinjski zrezki s čebulo


SVINJSKI ZREZKI S ČEBULO
"Preprosta izbira kadar želite okusno in hitro kosilo."

Čas priprave: 20-30 minut (odvisno od debeline zrezka)

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 svinjska zrezka (vratovina...)
gorčica
sol
poper
srednje velika čebula

Priprava:

Zrezke oplahnite in osušite s krpo. Solite, poprajte in jih dobro premažite z gorčico. Čebulo narežite na tanke kolobarje. V ponvi segrejte malce olja in popražite čebulo, umaknite jo na stran in dodajte zrezke. Zrezke dobro popečite iz obeh strani ter dolijte pol decilitra tople vode, pokrijte in kuhajte 15 minut. Če voda izpari, je dolite še malce več - vendar ne preveč, saj ne želimo dobiti omake.
Vilico zabodite v najdebelejši del zrezka in tako preverite, če so končani - če se pokaže kri, kuhajte še naslednjih 10 minut. Postrezite ze zeleno solato. Pa dober tek! :)








2 komentarja:

  1. samo pečem, brez vode,brez gorčice, čebulo pa samo na pol in v lonec, zrezki pa vsaj 2,5 cm debeli

    OdgovoriIzbriši
  2. samo pečem, brez vode,brez gorčice, čebulo pa samo na pol in v lonec, zrezki pa vsaj 2,5 cm debeli

    OdgovoriIzbriši

Komentar/Comment