Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 14. april 2013

Rižota s štirimi rumenimi začimbami



RIŽOTA S ŠTIRIMI RUMENIMI ZAČIMBAMI
"Rižota čudovitih barv in polnega okusa."

Čas priprave: 35 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

manjša skodelica riža
2x toliko jušne osnove kot imamo riža
stročji fižol
rakovi repki
kurkuma
ingver
curry
čili
sol
poper

Priprava:

Riž oplahnite ter ga prepažite na malce olja, da začne "praskati" po dnu posode. Dolijte polovico jušne osnove ter kuhajte na majhnem oglnju. Ko voda izpari dolijte še preostalo tekočino, dodajte rakce in stročji fižol ter kuhajte, dokler riž in ostale sestavine niso kuhane. Začinite s kurkumu, ingverjem, čilijem in curryjem, solite in poprajte. Pa dober tek! :)





Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment