Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 11. april 2013

Piščanec na žaru z blitvinim krompirjem


PIŠČANEC NA ŽARU Z BLITVINIM KROMPIRJEM
"Nizkokalorična jed čudovitih barv in okusov."

Čas priprave: 30 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

40 dag piščančjih prsi
0,5 kg blitve
2 krompirja
6 strokov česna
timijan
sol
poper
olivno olje

Priprava: 

Ulupite krompir in ga narežite na kocke. Dajte ga kuhat v vrelo osoljeno vodo. Očistite blitvo in ji odrežite malce belega dela. V velikem loncu zavrite osoljeno vodo in blitvo kuhajte nekaj minut. Pripravite si prsa v obliki zrezkov, trakcev - po želji. Posolite, poprajte in začinite s timijanom. 
Štiri stroke česna nasekljajte na drobno (za blitno), dva pa pustite v storku (piščanec). V žar ponvo vlijte malce olivnega olja in dodajte česen ter segrejte, da zadiši in se olje navleče okusa po česnu. Hrustljavo popečite prsa na visokem ognju. Ko so pečena jih umaknite na toplo. Dolijte še malce olivnega olja in prepražite preostali česen, dodajte kuhano blitvo in krompir ter dobro premešajte; solite, poprajte in pokapajte z nekaj kapljic olivnega olja. Z vilico rahlo pretlačite krompir in ponudite. Pa dober tek! :)









Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment