Pikantne mesne kroglice s kitajskimi začimbami
PIKANTNE MESNE KROGLICE S PIKANTNIMI ZAČIMBAMI
"Zanimiva popestritev klasičnih mesnih kroglic."
Čas priprave: 35 minut
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 2 osebi)
20 dag mlete govedine
400 ml paradižnikove mezge (pasiranih paradižnikov)
sol
sambal oelek
sojina omaka
mešanica kitajskih začimb
ingver
pol žlice (rjavega) sladkorja
olje
riž, testenine, krompir...
Priprava:
V večji posodi začinite mleto meso s soljo, majhno žličko sambal oeleka in mešanico kitajskih začimb. Iz mesa oblikujte majhne kroglice. Na olju kroglice dobro prepražite iz vseh strani (praženje naj traja vsaj 15 minut), med praženjem jih pogosto premešajte/obrnite. Ko so kroglice pečene dolijte paradižnikovo mezgo in jo začinite s sambal oelekom, prilijte malo sojine omake, vmešajte sladkor, posipajte z ingverjev v prahu ali dodajte svežega ter začinite s kitajskimi začimbami. Omako pokrito pokuhajte še 15 - 20 minut. Med pripravo mesnih kroglic skuhajte še osnovo/prilogo - jaz sem pripravila riž, da je bilo res kitajsko! :) Pa dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment