Pikantne mesne kroglice s kitajskimi začimbami


PIKANTNE MESNE KROGLICE S PIKANTNIMI ZAČIMBAMI
"Zanimiva popestritev klasičnih mesnih kroglic."

Čas priprave: 35 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

20 dag mlete govedine
400 ml paradižnikove mezge (pasiranih paradižnikov)
sol
sambal oelek
sojina omaka
mešanica kitajskih začimb
ingver
pol žlice (rjavega) sladkorja
olje

riž, testenine, krompir...

Priprava:

V večji posodi začinite mleto meso s soljo, majhno žličko sambal oeleka in mešanico kitajskih začimb. Iz mesa oblikujte majhne kroglice. Na olju kroglice dobro prepražite iz vseh strani (praženje naj traja vsaj 15 minut), med praženjem jih pogosto premešajte/obrnite. Ko so kroglice pečene dolijte paradižnikovo mezgo in jo začinite s sambal oelekom, prilijte malo sojine omake, vmešajte sladkor, posipajte z ingverjev v prahu ali dodajte svežega ter začinite s kitajskimi začimbami. Omako pokrito pokuhajte še 15 - 20 minut. Med pripravo mesnih kroglic skuhajte še osnovo/prilogo - jaz sem pripravila riž, da je bilo res kitajsko! :) Pa dober tek! :)







Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso