Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 02. april 2013

Omaka iz jušne zelenjave


OMAKA IZ JUŠNE ZELENJAVE
"Kadar kuhate domačo juho, zelenjave nikar ne zavržite - raje naredite odlično omako."

Čas priprave: 20 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 4 osebe)

domača piščančja/goveja zelenjavna juha (pomembno je, da imamo kuhano zelenjavo)
Primer: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/kurja-juhica.html
40 dag purana/piščanca
2 kepi širokih rezancev po osebi
1 dcl smetane za kuhanje
sol
poper
majaron
balzamični kis
olivno olje
šopek peteršilja

Priprava:

Kuhano zelenjavo iz juhe po potrebi zrežite na majhne koščke in jo spasirajte z malo juhe. Pristavite vrelo vodo s testeninami. Meso solite in poprajte, narežite na trakce, popečite na malce olja in umaknite na toplo. Spasirano zelenjavo zlijte v ponvo ter dodajte 2 zajemalki juhe ter jedilno žlico balzamičnega kisa in pokuhajte. Solite, poprajte ter dodajte majaron. Za konec dodajte še smetano. V omako vmešajte koščke mesa in kuhane rezance ter ponudite. Omako lahko pojeste tudi z rižem, krompirjem, ribo...
Pa dober tek! :)







Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment