Fokača - "foccacia"

FOKAČA - "FOCCACIA"
"Italijanski kruh..."

Čas priprave: 1 ura 45 minut

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 8 ljudi)

200 g ržene moke
250 g bele moke
550 ml mlačne vode
3 žlice kvasa v prahu (ali 1x več svežega)
2 žlički soli
2 žlički sladkorja
rožmarin
sol
olivno olje
 
olive
češnjevi paradižniki 
kapre

Priprava:

Za pripravo tega slastnega kruha najprej dobro zamesimo testo. Najprej premešamo suhe sestavine, da so enakomerno razporejene, dolijemo malce olivnega olja in vodo ter umesimo čvrsto testo. Dodamo olive in rožmarin in zamesimo, da se sestavine enakomerno porazdelijo. Testo damo vzhajat za pol ure, ga spet premesimo in vzhajamo še 20 minut. Potem kruh malce pomokamo in naredimo željeno obliko. Za pristni izgled s topim nožem zarežite v testo, kot je prikazano na sliki. Kruh premažite z olivnim oljem in rožmarinom. Po želji dodajte še druge sestavine, jaz sem potresla še nekaj kaper, olic in sušenih paradižnikov. Pečite pol ure na 200C oz. dokler kruh preprosto ni gotov.  Postrezite s skledo solate, namazom, sirom, vinom, suhim sadjem...

Pa dober tek!









Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso