Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 25. marec 2013

Topla solata iz stočjega fižola


TOPLA SOLATA IZ STROČJEGA FIŽOLA
"Odlična kot priloga pri kosilu ali samostojna za večerjo."

Čas priprave: 15 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:

stročji fižol
2 žlici kisle smetane
1 žlica zeličnega/sirnega namaza za kruh
slanina
sol
poper
strok česna
pol žemlje
olivno olje

Priprava: 

Stročji fižol kuhamo približno 7 minut v osoljenem kropu (jaz sem delala z zamrznjenim fižolom). V skodelici zamešamo preliv: smetano, namaz, sol in poper zmešamo z malo vode, da dobimo tekoč preliv. Žemljo zdrobimo v blenderju ter drobtine, slanino in cel česen prepražimo v dveh žlicah olivnega olja (pražite tako dolgo, da drobtine dobijo zlatorjavo barvo, slanina pa se hrustljavo zapeče). Ko je fižol kuhan ka damo pod mrzlo vodo, da se kuhanje prekine (ostane naj "al dente" ali "na zob"). Prelijemo s smetanovim prelivom ter potresemo z drobtinami in slanino. Pa dober tek! :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment