Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 13. marec 2013

Slani&sladki žepki iz listnatega testa



SLANI&SLADKI ŽEPKI IZ LISTNATEGA TESTA 
"S tem prigrizkom lahko razveselite svoje goste. Hitro, enostavno in okusno!"

Čas priprave: 1 uro

Zahtevanost: nizka

Sestavine:
(za 6 ljudi)

Čokoladni žepki:
1 zavoj listnatega testa
15 koščkov jedilne čokolade
jajca za premaz
moka za posip
sladkor v prahu

Zeliščni žepki:
1 zavoj listnatega testa
zeliščno maslo
jajce za premaz
sezam za posip
sol

Priprava:

Čokoladni žepki:
Pomokajte desko in razvaljajte testo (prb. pol centimetra je primerna debelina testa). Razrežite ga na poljubne kvadratke (primerno je npr. 5cm x 5cm).  Kvadratek premažite z jajcem, v sredino položite košček čokolade ter prekrijte z naslednjim kvadratkom testa. Z jajcem premažite tudi tega in spečite na 210 C 15-20 minut oz. tako dolgo, da žepki dobijo zlato-rjavo barvo. Po okusu potresite še s sladkorjem v prahu.












Zeliščni žepki:
Pomokajte desko in razvaljajte testo (prb. pol centimetra je primerna debelina testa). Razrežite ga na poljubne kvadratke (primerno je npr. 5cm x 5cm).  Kvadratek premažite z jajcem, v sredino položite košček zeliščnega masla ter prekrijte z naslednjim kvadratkom testa. Z jajcem premažite tudi tega ter ga posipajte s sezamom in malce posolite. Spečite na 210 C 15-20 minut oz. tako dolgo, da žepki dobijo zlato-rjavo barvo.







Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment