Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 05. marec 2013

Piščančji trakci z rezanci v sirovi omaki



PIŠČANČJI TRAKCI Z REZANCI V SIROVI OMAKI
"Hitro, hranilno in odlično kosilo."

Čas priprave: 20 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

pol piščančjih prsi
200 g širokih rezancev
sol 
poper

Omaka:
1 dcl mleka
1,5 dcl smetane
2 pesti ribanega sira (lahko zmešate livado/gavdo in gorgonzolo kot sem to storila jaz)
2 "zdenka" sira
sol
poper
majaron
muškatni orešček
peteršilj

Priprava:

Pristavite vodo za testenine in jo dobro posolite. Splahnite prsi in jih narežite na trakce. V ponvi jih popečite ter shranite na toplo. Med tem je zavrela voda, zato dodajte testenine in začnite s pripravo omake. V ponvo vlijte mleko in v njem počasi topite sir. Ko je sir že skoraj stopljen, dodajte sladko smetano in začinite: soli dajte malo, saj je ta omaka slana že samo po sebi, poprajte, dodajte majaron in muškatni orešček. Omako pokuhajte, da dobite gladko teksturo. Pomešajte testenine, piščančje trakce in omako, potresite s peteršiljem in postrezite. Pa dober tek! :)






Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment