Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 20. marec 2013

Piščančji paprikaš po moje


PIŠČANČJI PAPRIKAŠ PO MOJE
"Jed na žlico, ki jo najbolje pripravijo v  panonski nižini - a tudi domača varijanta je več kot odlična!"
Čas priprave: 1 ura

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 3 osebe)

3 kosi piščanca (najbolje je, da izberete bedrce, perutničke, zgornje dele bedrc, lahko pa tudi prsa...)
1 manjša čebula
2 žlici kisle smetane
1 žlica moke
rdeča paprika v prahu
2 žlici paradižnikovega koncentrata
majaron
lovorjev list
sol
poper
olje
široki rezanci za prilogo

Priprava:

Meso umijte in osušite, solite in poprajte. Meso pustite malce stati; med tem na drobno nasekljajte čebulo. V večjem loncu segrejte malo olja in na njem iz vseh strani popečite meso ter ga shranite na toplo. Prilijte še malce olja in prepražite še čebulo. Dodajte meso in vse skupaj zalijte z litrom vode. Dodajte sol, poper, majaron, lovorjev list, paradižnikov koncentrat in rdečo prapiko v prahu (paprike dodajte toliko, da se voda oranžno obarva). Pokrijte in kuhajte dobre pol ure oz. dokler meso ne začne razpadati. Ko je meso kuhano ga preložite na krožnik ter odstanite kožo. Z dvema vilicama iz kosti postrgajte meso (če ste počasni jedci, meso ponudite bolj rustikalno, v celih kosih, vendar ga bo, če ga boste nastrgali, veliko lažje pojesti). V lonček vlijte 2 decilitra paprikaša ter dodajte moko in kislo smetano ter vse skupaj zmešajte v gladko zmes ter jo dobro vmešajte v paprikaš. Dodajte še nastrgano meso in paprikaš kuhajte še slabih 10 minut. Med pripravo lahko skuhate tudi široke rezance, ki so najbolj klasična priloga k paprikašu. Pa dober tek! :)

Opomba: Če želite, da bo paprikaš ostal živo oranžne barve, dodajte nekoliko manj gostila ali dodajte več rdeče paprike.














Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment