Pečene puranje krače


PEČENE PURANJE KRAČE
"Prava srednjeveška pojedina."

Čas priprave: 1,5 ure

Zahjtevnost: nizka

Sestavine:
(za 3-4 osebe)

2 puranji krači (80 dag)
olivno olje
sol
poper
rožmarin
rimijan
poper
široke rezance za prilogo


Priprava:

Puranje krače oplahnite in obrišite. Pripravite si preliv iz olivnega olja, rožmarina, timijana, soli in popra ter ga vtrite/premažite po puranjih kračah (zmes vtrite tudi pod kožo). Preostanek preliva polijte po dnu pekača, da se krače ne bodo prijele. Pečite na 180 C pol ure, potem jih obrnite in prilijte deciliter vode. Pečite še na drugi strani naslednje pol ure - med tem pripravite željeno prilogo, jaz sem skuhala testenine, ki sem jih tik pred koncem dodala kračam. Prilila sem še malce olja in s preostalno tekočino testenine dobro premešala. Po potrebi pečite še 20 minut, da se hrustljavo, zlatorjavo zapečejo. Pa dober tek! :)






Komentarji

  1. v paco sem dodal še česen in to zaradi tega ker se rožmarin in česen izjemno dopolnjujeta.
    za prilogo sem si omislil cvetačno-grahov pire.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicen recept :) Preporocam, se posebej za tiste, ki prvic pecejo puranje krace

    OdgovoriIzbriši
  3. Noro dobro, testenine pa še posebej :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Res odličen recept in še bolj preprosta priprava. Za prste obliznit. Hvala Bogu, da imamo jedilni jedilni pribor. Janez👍!!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Komentar/Comment

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso