Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 17. marec 2013

Pečena orada


PEČENA ORADA
"Čudovita jed iz pečice."

Čas priprave: 1 ura

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 očiščeni oradi
sol 
poper

Preliv:
šopek peteršilja
olivno olje
strok česna
manjši čili
sol
poper
rožmarin
limeta
pol dcl belega vina

Priprava:

Za priprave ene dobre, sočne orade, si najprej pripravimo preliv v možnarju/blanderju ali kako drugače. V posodico damo sol in rožmarin ter ju med seboj dobro premešamo in zdrobimo. Prilijemo olivno olje in dodamo česen, peteršilj ter čili. Prilijemo še sok limete.Vse skupaj dobro pregnetemo, premešamo, da se okusi pomešajo, preliv pa postane nekoliko gostejši. S četrtino pripravljenega preliva premažemo pekač. 
Orado operemo in ji odstarimo glavo ter jo po potrebi tudi očiščemo (najlažje je, da to naredi kar tisti, ki vam je ribe prodal). V ribo vstavimo lovorjev list in jo dobro premažemo s preostalim prelivom. Malce šo jo posolimo in za nekoliko rustikalnejši izgled potresemo z rožmarinom in timijanom. Pečemo na 180 C, približno dobre pol ure. Ko je riba že nekoliko pečena v pekač vlijemo vino - do konca pečenja, bomo dobili čudovito vinsko-ribjo omako. Riba je pečena, ko je meso belo, skorjica pa hrustljavo zapečena. Pa dober tek!:)







Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment