Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 27. marec 2013

Panga filet v pikantni smetanovi omaki



PANGA FILET V PIKANTNI SMETANOVI OMAKI
"Tale omaka vas bo očarala..."
Čas priprave: pol ure

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 fileja bele ribe (npr. panga file)
2 mladi čebuli
2 stroka česna
1 čili/feferon
pol dcl belega vina
1 dcl kisle smetane/smetane za kuhanje
sol
poprova zrna
poper v prahu
timijan 
rožmarin
olivno olje
(malce moke za podmet, če boste želeli omako zelo zgostiti)

Priprava:

Ribje fileje operemo  in začinimo s soljo in poprom. Na žlici olivnega olja popražimo česen, vendar pazimo, da ne porjavi. Dodamo še čili in mlado čebulo ter prepražimo. Zalijemo z vinom, povečamo ogenj in počakamo da večina vina izpari. Potem dodamo smetano, zmešano z 2 dcl vode. Začinimo z rožmarinom, timijano, soljo in poprovimi zrni. V omako vložimo ribe, ponvo pokrijemo z alu folijo in kuhamo približno 15 minut - ravno toliko, da se riba skuha. Potem odkrijte in kuhajte še 5 minut odprto, da se omaka malce zgosti. Ribo postrežemo, omako pa po želji še dodatno zgostimo s podmetom iz moke in vode. Jaz sem kot prilogo ponudila pire krompir, ki sem ga začela pripravljati 10 minut pred pripravo ribe. Odlično pa se bo ujela tudi z rižom, testeninami...
Pa dober tek! :)






Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment