Govedina s špinačo iz voka
GOVEDINA S ŠPINAČO IZ VOKA
Čas priprave: pol ure
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 2 osebi)
20 dag govejega zrezka
2 stroka česna
špinačni listi
korenček
majhna skodelica riža
2 majhni skodelici juhe
sol
sambal oelek
sojina omaka
muškatni orešček
rastlinsko olje
Priprava:
Na majhne koščke narežemo govedino in jo damo v marinado pripravjeno iz rastilnskega olja, sojine omake, mešanice kitajskih začimb, sambal oeleka ter soli-mariniramo ga med tem, ko se skuha riž lahko pa marinado pripravite že dan ali dva prej. V razmerju 1:2 skuhamo še riž (najprej ga oplahnemo, nato prepražimo in zalijemo z dvakratno količino juhe). Na majhne koščke nasekljamo česen, korenček in peteršilj. V osoljenem kropu skuhamo špinačne liste in jih odcedimo (kuhamo prb. 5-6 minut).
Segrejemo vok. Ko se iz njega začne kaditi dodamo nevtralno olje (sončnično - uporaba nevtralnega olja je nujna, sicer se vok navleče okusa po aromatičnem olju in je potreben postopek, da ga spet spravimo v prvotno stanje). Najprej prepražite česen in korenček. Kmalu dodajte tudi meso in vse skupaj dobro začinite s soljo, sambal oelekom, sojino omako in ostrigovo omako. Ko je meso spečeno, dodajte odcejeno kuhano spinačo in jo začinite z muškatnim oreščkom. Malce še popečite in servirajte. V voku prepražite še kuhan riž (meni je od mesa s špinačo v voku ostala omaka, če je nimate, riž dodatno začinite). Dodajte še peteršilj in premešajte.
Pa dober tek! :)
"Špinačno presenečenje iz voka."
Čas priprave: pol ure
Zahtevnost: nizka
Sestavine:
(za 2 osebi)
20 dag govejega zrezka
2 stroka česna
špinačni listi
korenček
majhna skodelica riža
2 majhni skodelici juhe
sol
sambal oelek
sojina omaka
muškatni orešček
rastlinsko olje
Priprava:
Na majhne koščke narežemo govedino in jo damo v marinado pripravjeno iz rastilnskega olja, sojine omake, mešanice kitajskih začimb, sambal oeleka ter soli-mariniramo ga med tem, ko se skuha riž lahko pa marinado pripravite že dan ali dva prej. V razmerju 1:2 skuhamo še riž (najprej ga oplahnemo, nato prepražimo in zalijemo z dvakratno količino juhe). Na majhne koščke nasekljamo česen, korenček in peteršilj. V osoljenem kropu skuhamo špinačne liste in jih odcedimo (kuhamo prb. 5-6 minut).
Segrejemo vok. Ko se iz njega začne kaditi dodamo nevtralno olje (sončnično - uporaba nevtralnega olja je nujna, sicer se vok navleče okusa po aromatičnem olju in je potreben postopek, da ga spet spravimo v prvotno stanje). Najprej prepražite česen in korenček. Kmalu dodajte tudi meso in vse skupaj dobro začinite s soljo, sambal oelekom, sojino omako in ostrigovo omako. Ko je meso spečeno, dodajte odcejeno kuhano spinačo in jo začinite z muškatnim oreščkom. Malce še popečite in servirajte. V voku prepražite še kuhan riž (meni je od mesa s špinačo v voku ostala omaka, če je nimate, riž dodatno začinite). Dodajte še peteršilj in premešajte.
Pa dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment