Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 24. marec 2013

Čebulna juha



ČEBULNA JUHA
"Francosko!"

Čas pirprave: pol ure

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 krožnike juhe)

1 velika čebula
liter jušne osnove
1 dcl belega vina 
1 žlica balzamičnega kisa
poper

kruhki
olivno olje
pest sira
česen
sir

Priprava:

Zavremo jušno osnovo. Med tem čebulo narežemo na kolobarje. V lonec vlijemo malo olivnega olja in prepražimo čebulo, da postekleni. Prilijemo balzamični kis, da zadiši in dodamo še vino ter na visoki vročini dobro pokuhamo. Prilijemo juho in popramo. Kuhamo odprto, dokler se čebula popolnoma ne zmehča. Med tem pripravimo popečene kruhke, ki se tradicionalno postrežejo k čebulni juhi. Narežemo francoza, ga napivnamo z olivnim oljem in podrgnemo s česnom. Naribano sir, ga damo na kruhke in jih popečemo v pečici, da se sir stopi. Juho ponudimo tako, da kruhke naložimo ob rob krožnika, juho pa potresemo z malce peteršilja. Pa dober tek! :)









Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment