Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 18. marec 2013

Blitvine sarmice


BLITVINE SARMICE
"Zanimiv način priprave blitve, ki sploh ne vzame veliko časa."
Čas priprave: pol ure

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 6 sarmic - za 2 osebi)

6 velikih ali več manjših listov sveže blitve
pest kuskusa
1 puranji zrezak (cca. 20 dag)
pol čebule
2 stroka česna
majaron
sol
poper
sojina omaka
olje

Priprava:

Očistite blitvo in ji odrežite peclje. Zavrite osoljeno vodo in v njej blitvo 5 minut blanširajte. Na kuskus prilijte 2-3 kratno količino vode ali juhe in ga pokrite s pokrovko ter pustite stati. Na drobno nasekljajte čebulo in česen. Na majhne koščke narežite tudi meso in ga začinite s soljo, poprom in sojino omako. Nasekljajte še skuhana blitvina stebla. Na malce olja popražite čebulo, da postekleni. Dodajte še česen, meso in stebla blitve ter vse skupaj dobro prepražite. Ko je meso pečeno dodajte še kuskus, prilijte malo sojine omake, poprajte, solite in potresite z malo majarona ter dobro premešajte. Na deski si previdno razprostite liste blitve in jih nadevajte s pripravljeno maso. Dobro jih zaprite in po želji kuhajte v vinu/vodi/juhi še slabih 10 minut. Zadnji korak za pripravo jedi ni ključnega pomena. Jed lahko servirate kot toplo predjed ali naredite malce več nadeva ter ga ponudite kot prilogo in tako sarmice pojeste kar za kosilo. Pa dober tek! :)










Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment