Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 12. februar 2013

Zapečena špinača s piščančjim mesom



ZAPEČENA ŠPINAČA S PIŠČANČJIM MESOM
"Dietno, a nič manj okusno."

Čas priprave: 1h 

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

pol piščančjih prsi
250 g zamrznjene špinače
250 g skute
2 jajci
sir Camembert (ali kak drugi sir močnejšega okusa)
3 stroki česna (česen v prahu)
sol
poper
olivno olje

Postopek:
 
Odtalimo špinačo in jo po okusu solimo in popramo (dodajte nekaj kapljic mleka za lažje odtaljevanje). Med tem splahnemo prsa ter jih narežemo na trakce, ki jih na malo olivnega olja popečemo. Ko imamo sestavine skuhane, špinačo pomešamo s skuto v gladko zmes. Zmes začinimo s soljo, poprom in česnom. Na dno pekača položimo prsa in jih prelijemo s špinačno mešanico. Na vrh damo nekaj koščkov Camemberta in povrhu ubijo dve jajci. Posolimo in popopramo. Damo v pečico na 180-200 C in pečemo prb. tričetrt ure.  Dober tek! :)

Opomba: Ne pričakujte, da se bo špinača strdila. Če želite to doseči, špinačno zmes pomešajte s kuhanimi testeninami ali drugim kompaktnim živilom. Tako boste sicer pridobili kar nekaj kalorij, zato jed ne bo več dietna.
















Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment