Valentinova pica


VALENTINOVA PICA
"Najlepše darilo je tisto, ki ga narediš sam."

Čas priprave: 1h - testo, pol ure - priprava pic, 15 minut peka

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 2 osebi)

Za testo:
200 g moke
10 g svežega kvasa /3 g suhega kvasa
1 dcl mlačne vode
ščepec soli

Nadev:
Nadev je seveda po želji, tukaj sta moji varianti pice:

Osnova za obe pici:
pasirani paradižnik
origano
bazilika
poper

Kmečka:
10 dag suhe klobase
pol manjše čebule
2 stroka česna
gauda
(kisla smetana)

Kraška:
10 dag pršut
1 sušen paradižnik
gorgonzola
gauda

Priprava:

Najprej zamesimo testo za pico, ki si ga je vredno zapomniti. :) Presejo moko, pomešamo s kvasom (jaz uporabljam suhega, če ne, ga je potrebno raztopiti v vodi) in soljo. V sredini naremo jamico in vanjo vlijemo žlico olja ter postopoma dodajamo mlačno vodo. Mešamo od znotraj na zven ter zamesimo čvrsto kepo testa. Pokrijemo ga s krpo in damo vzhajat na toplo (v testo lahko melce zarežemo - tako bomo videli koliko je testo naraslo).  







Ko je testo pripravljeno ga razvaljamo in oblikujemo v obliko srca ter zapognemo robove. Nadevamo ga s pripravljenim nadevom. Paradižnikovo osnovo pripravimo tako, da zgoraj naštete sestavine preprosto premešamo.








Pico pečemo na 200C, 15 minut. Dober tek in veselo valentinovo! :)








Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso