Solata z ajdovo kašo


SOLATA Z AJDOVO KAŠO
"Tradicionalne sestavine v novi obliki."

Čas priprave: 20 minut

Težavnost: nizka

Sestavine:
(Za 2-3 osebe)

pol skodelice ajdove kaše
pol čebule
2 stroka česna
pol paprike
manjši korenček 
5 kroglic mozzarela
kisla smetana/bučno olje
peteršilj
sol
poper

Postopek:

V vreli, slani vodi skuhamo ajdovo kašo, razmerje naj bo približno 1 (kaša) : 3 (voda). Med tem pripravimo zelenjavo. Na majhne kocke nasekljamo čebulo in korenček. Na kapljici olja ju dobro popražimo. Papriko prav tako narežemo na majhne kocke, a jo pustimo presno. Pet kroglic mozzarele narežemo na polovičke ter nasekljamo malo peteršilja. Ko je kaša skuhana (prb. 15 minut), jo odcedimo in pustimo da se nekoliko ohladi. Ko je ohlajena, dodamo zgoraj naštete sestavine in zabelimo z žlico ali dvema kisle smetane ali bučnim oljem. Posolimo, popopramo ter potresemo s peteršiljem. Vse to dobro premešamo in shranimo na hladno. Jed po možnosti postrežemo na kruhu s semeni, kot sem to storila jaz. 
Pa dober tek. :)








Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso