Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 26. februar 2013

Rižota z grahom in slanino



RIŽOTA Z GRAHOM IN SLANINO
"Ena od tisočih variant rižote - vedno uspe in vsi jo imamo radi!"

Čas priprave: 45 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

100g riža na osebo
1 čebula
2 stroka česna
10 dag slanine
3 pesti graška
pol dcl belega vina
pol litra jušne osnove
pol dcl smetane za kuhanje
nekaj koščkov sira (camemebert)
sol
poper
timijan
olivno olje

Priprava:

Narežemo čebulo in česen ter ju prepražimo na kaplji olivnega olja. Splahnemo riž ter ga popražimo s čebulo tako dolgo, da zaslišimo kako riž "praska po dnu posode". Prilijemo vino in vse skupaj kuhamo na visoki vročini, da vino izpari. Prilijemo 2 dcl jušne osnove in dodamo grašek. Vse skupaj se naj kuha dobre pol ure, med kuho rižoto zalivamo z jušno osnovo. Ko je rižota že skoraj končana jo začinimo s soljo, poprom in timijanom. Na majhne trakce narežemo slanino in jo v ponvi popečemo. Dodamo jo rižoti in vse skupaj dobro premešamo. Po želji dodamo še malo smetane za kuhanje in sira (dobro je, da je močnega okusa - camembert, gorgonzola...) Pa dober tek! :)


















Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment