Riba z rakovimi repki iz voka



RIBA Z RAKOVIMI REPKI IZ VOKA
"Tudi morske jedi se v voku odlično obnesejo."

Čas priprave: 20 minut

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 2 osebi)

1 panga file
2 pesti zamrznjenih rakovih repkov
1 paprika
1 korenček
1 por
4 žlice sojine omake
3 žlice ostrigove omake
mešanica kitajskih začimb
olje

priloga po okusu (testenine, riž...)

Priprava:

Pomembo je, da si pred pripravo jedi v voku vse sestavine, s servirnimi krožniki vred, pripravimo že prej, saj med pripravo za to ne bo časa. Če imate ribe in rakove repke zamrznjene jih pred uporabo odtalite. Če želite, skuhajte prilogo (midva sva uporabila testenine). Tako zelenjavo kot tudi meso zrežite na majhne koščke - to je nujno, saj se v voku jedi pripravijo na visoki vročini v kratkem času. Segrejte vok, da se iz njega začne nekoliko kaditi. Vlijte malo nevtralnega olja (Nujno more biti nevtralno!) in začnete dodajati zelenjavo, ki rabi največ časa za pripravo; torej papriko in korenček. Popražite ju, umaknite na stran ter popečite še ribe in rakove repke. Spet jih umaknite na rob voka in popečite še por. Nato s sojino in ostrigovo omako ter mešanico kitajskih začimb jed začinite in takoj ponudite. Po želji v voku popečite še rezance in jih mace začinite ter ponudite kot prilogo. Pa dober tek! :)










Komentarji

  1. Pozdravljena,
    Všeč so mi tvoji recepti... preprosto in enostavno. Definitivno si dodana med priljubljene :) Če boš kdaj potrbovala kakšno idejo si lahko pri meni sposodiš kaj uporabnega:
    http://www.kuhajzmano.com/

    Pa le lepo nadaljuj z objavami.

    Lep pozdrav,
    Gregor

    OdgovoriIzbriši
  2. Zdravo, Gregor!

    Tudi meni so všeč tvoji recepti. Zadnjič sem malo iskala slovenske kuharske bloge in sem te našla. Vidim, da imaš podoben koncept, da po postopkih pokažeš kako se jed pripravi, kar se mi zdi super. Veselo kuhanje in objavljanje ti želim! Brala pa te itak bom - tako najdem nove ideje, poskusim malo drugače in tako lahko nastanejo odlični recepti! No, pa lep dan ti želim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aha šele sedaj sem opazil, da je bil komentar na štine tvoj. No super ti kar dopolni, sem vesel vsake kritike in pohvale :)

      Lep pozdrav,
      Gregor

      Izbriši

Objavite komentar

Komentar/Comment

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso