Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 18. februar 2013

Riba na žaru z zelenjavnim kuskusom


RIBA NA ŽARU Z ZELENJAVNIM KUSKUSOM
"Pisana pojedina."

Čas priprave: 20 minut

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 panga fileja
100 g kuskusa
1 por
strok česna
1 paradižnik
pol paprike
majhen košček ingverja
1 vloženi feferon
šopek peteršilja
sol
poper
timijan
rožmarin
bazilika
olivno olje

Postopek:

Na majhne koščke narežemo zgoraj našteto zelenjavo. Ribe osušimo in jih pomokamo v malo moke. Zavremo toliko vode kot imamo kuskusa. Voda naj bo soljena, dodajte žličko olivnega olja. Ko voda zavre dodajte kuskus, ugasnite ogenj in pustite pokritega - kuskus se bo med tem, ko bomo pripravili ostalo skuhal na pari - vpil bo vodo in se "napihnil". Na olivnem olju popražimo por, papriko, česen in ingver. Pražimo dobrih pet minut ter dodamo paradižnike in feferon. Dodamo še peteršil in začinimo s timijanom, rožmarinom, baziliko, soljo in poprom. Segrejemo žar in na žlici olivnega olja sprečemo ribo (na vsaki strani približno 2-3 minute). Kuskus razdrobimo s kuhalnico in prilijemo malo olivnega olja. Dodamo ga zelenjavi in premešamo. Na krožnik damo zelenjavni kuskus ter nanj položimo zlato zapečeno ribico. Pa dober tek! :)















Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment