Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 20. februar 2013

Popečena polenta s sušenimi paradižniki



POPEČENA POLENTA S SUŠENIMI PARADIŽNIKI
"Odlična kot priloga, še boljša pa samostojna."

Čas priprave: pol ure

Sestavine:
(za 2 osebi)

100 g polente
3,5 dcl jušne osnove
2 sušena paradižnika  
bazilika
bučno olje po okusu

Priprava:

Zavremo 3,5 dcl juhe in vmešamo poletno (jaz sem delala instant za dve minutki, sicer jo skuhamo v vreli vodi v razmerju 110 g koruznega zdroba/liter vode. V tem primeru je priprave za dodatne pol ure). Vmešamo na majhne koščke narezana sušena paradižnika in baziliko. Vlijemo v majši pekač in počakamo, da se ohladi - tako se bo polenta strdila. Ko postane kompaktna na žaru segrejemo malo olivnega oja in z obeh strani na visoki temperaturi zapečemo polento, da se naredi tanka skorjica. Narežemo jo na koščke in po okusu pokapljamo z bučnim oljem. Pa dober tek! :)














Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment