Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

petek, 15. februar 2013

Pomfri iz pečice


POMFRI IZ PEČICE
"Bistveno manj kaloričen in nič manj okusen"
Čas priprave: 1 uro

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 4 osebe za prilogo)

5 krompirjev
kurkuma
rdeča paprika
česen v prahu
rožmarin
sol
poper
sončnično olje

Priprava:

Krompir dobro umijemo in ga neolupljenega narežemo na krhlje. Namočimo ga v mrzlo vodo, da izgubi odvečen škrob. 


V posodi napravimo preliv iz olja, kurkume, česna v prahu, rdeče paprike, rožmarina, soli in popra. 


Krompir najprej osušimo ter ga nato dobro pomočimo v pripravljen preliv. Zložimo ga na peki papir in potisnemo v pečico na 220 C za tri četrt ure.



 Ko je gotov ga posolimo in ponudimo. Pa dober tek! :)




2 komentarja:

  1. Priporočam Vegeto namesto soli. Zakon! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vegete načeloma ne uporabljam zaradi pospeševalcev okusa in arome. Vsekakor pa so okusi različni, zato veselo kuhajte tako, kot vam je najljubše. :)

    OdgovoriIzbriši

Komentar/Comment