Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 27. februar 2013

Pečen piščanec z zelenjavo


PEČEN PIŠČANEC Z ZELENJAVO
"S pečenim piščancem enostavno ne morete zgrešiti!"

Čas priprave: 1 ura

Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

2-4 poljubno kosi piščanca 
1 korenček
2 kormpirja
pol pora
4 stroki česna

Marinada:
olje
čajana žlička medu
2 žlici sojine omake
pol čajne žličke sambal oeleka
sol poper
timijan
rožmarin

Priprava: 

Meso damo nekaj ur pred pečenjem v marinado, pripravljeno iz zgoraj naštetih sestavin. Ko je mariniran, ga preprosto položimo v pekač in prilijemo preostalo marinado. Potisnemo ga v pečico na 180 C. Med tem narežite zelenjavo na tanke lističe/majhne koščke ter jih naoljite z olivnim oljem, poprajte, solite in potresite z malo rožmarina. Ko je piščanec na pol pečen, dodajte še zelenjavo. Vse skupaj pečite približno eno uro. Če želite imeti hrustljavo kožo, pa za to ne želite porabiti preveč časa, potem 5 minut preden vzamete piščanca iz pečice, to nastavite na funkcijo infra. Pa dober tek! :)







Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment