Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 12. februar 2013

Omleta z avokadom in rakovimi repki


OMLETA Z AVOKADOM IN RAKOVIMI REPKI
"Avokado vas bo navdušil"

Čas priprave: 20 minut

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(na osebo)

3 jajca
pol manjšega avokada
pest rakovih repkov
ščepec ali dva ribanega sira
peteršilj
1 sušen paradižnik
sol
poper
česen (v prahu)
peteršilj
olivno olje


Postopek:

Po dolgem prerežite avokado in odstranite koščico. Z žlico ločite meso od lupine in ga narežite manjše koščke.



Če uporabljate zamrznjene rakove repke, jih med pripravo odtalite. Narežite še sušeni paradižnik in peteršilj ter drobno naribajte košček sira - sir je namenjen temu, da se sestavine v omleti bolje sprimejo. V posodi umešajte jajca z sušenimi paradižniki, peteršiljem, česnom, soljo in poprom. (Priporočam vam, da ne umešate jajc za več oseb naenkrat, ker boste zmes kasneje težko prepolovili zaradi jajčne konsistence.) Na olivnem olju prepražimo rakove repke in jih začinimo s soljo in poprom. Razžvrkljana jajca vlijemo v plitvo ponev in počakamo, da se speče. (Ni je potrebno obračati, na zgornji strani lahko ostane malce mehka.) Ko je omleta skoraj pečena na polovico nadevamo avokado, nanj popečene rakove repke in malo sira ter zapremo. Pečemo še kako minuto in ponudimo. Pa dober tek! :)







Omleta gre odlično s kako dobro solato, na primer s to, ki je na spodnji sliki: solata z belim fižolom, recept najdete tukaj: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/solata-z-belim-fizolom.html











Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment