Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 11. februar 2013

Ocvrt ribji file s krompirjevo solato


OCVRT RIBJI FILE S KROMPIRJEVO SOLATO
"Klasika, ki se je ne naveličaš."

Čas priprave: 1 ura

Zahtevnost: srednja

Sestavine:
(za 2 osebi) 

2 ribja fileja (npr.: oslič)

Za paniranje:
moka
jajce
krušne drobtine
ščepec soli

Za krompirjevo solato:
3-4 krompirje
1 rdeča čebula
olje (sončnično, lahko tudi olivno)
kis 
sol
poper

Priprava:


V osoljeni vodi skuhamo cel, neolupljen krompir. Počakamo, da se ohladi in šele nato začnemo z nadaljno pripravo. Ribje fileje dobro osušimo in jih pomožnosti nekoliko začinimo, vendar pazimo, saj sol iz hrane izvleče vodo. Pripravimo sestavine za paniranje: v eno posodo damo moko, v drugo rahlo osoljeno prežvrkljano jajce ter v zadnjo krušne drobtine. File najprej pomokamo, nato ga dobro potopimo v jajce in zaključimo v drobtinah. Segrejemo nevtralno olje in ko je olje dovolj vroče vanj položimo spanirane fileje. (Primerno temperaturo določimo tako, da v olje vržemo malo drobtin, če te zacvrčijo, je olje pripravljeno). Med cvrtjem pripravimo krompirovo solato. Najprej naredimo preliv iz zgoraj naštetih sestavin, dodamo na kolobarčke narezano čebulo in vse skupaj s krompirjem dobor premešamo, dodamo malo peteršilja in postavimo na hladno. Med tem obrnemo še ribe in počakamo, da se ocvrejo do konca. Postrežemo z rezino limone. Pa dober tek! :)










Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment